Exkurze Otevřená zahrada 23. 9. 2022


Dne 23. 9. navštívila skupina žáků tříd E2, EN3 naučný program „Otevřená zahrada“. Za krásného podzimního dne jsme se z brněnského vedlejšího autobusového nádraží (před hotelem Grand) odebrali „pěškobusem“ na místo určení, které se nacházelo na adrese Kotlářská 33. Šlo o opravdu vkusný kout zelené přírody ukrytý v centru města.

Historická zahrada v srdci Brna a pasivní budovy s úspornými technologiemi. To jsou venkovní a vnitřní prostory centra „Otevřená zahrada“. Zde byla kromě jiného (půda nad zlato, voda a náš svět, klima a my, krása včel) naučná stezka, která upozorňovala na přírodní i technické zajímavosti, ukryté a rozdělené do čtyř přirozených přírodních živlů – vzduchu ( vítr), ohně (slunce), vody a půdy.

Prohlídky byly rozděleny do několika věkových kategorií. Od dětí navštěvujících mateřskou školu, až po adolescenty středních škol a gymnázií.

Je zde možné prožít také různé Workshopy, rodinné dny, zahradní degustace a Garden party. Jsou zde možnosti příjemného posezení a občerstvení. U východu z areálu je také japonská restaurace. Vstup do zahrady je zcela zdarma a je zde možné domluvit i průvodce, který skupinu seznámí s vybraným odborným tématem. Naše skupina se zajímala o problematiku nízkoenergetického domu v návaznosti na solární elektrárnu a tepelné čerpadlo.

Tato exkurze byla opravdu zdařilou akcí jednoho z posledních zářiových pátků a příjemným rozjezdem nového školního roku. Bližší informace je možné získat na adrese:

www.otevrenazahrada.cz nebo na fb: otevrenazahrada a na instagramu: otevrena.zahrada

Za všechny zúčastněné žáci třídy E2.